Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

12. jún 2013

Miestne kúpalisko sa zdražovať nechystá

Kúpalisko otvoria o niečo neskôr ako vlani. Ceny vstupného sa nezvýšia.

Miestne kúpalisko sa zdražovať nechystá

Letná dovolenková sezóna je už za dverami. Niektoré kúpaliská na Slovensku boli nútené zvýšiť vstupné. Dôvodom je nové nariadenie, podľa ktorého musí na každý plavecký bazén dozerať aspoň jeden plavčík. Tunajšie kúpalisko sa zdražovať nechystá.

Vstupné to neovplyvní

„Počet plavčíkov bude taký ako stanovuje zákon, ale výšku vstupného to neovplyvní,“ hovorí prevádzkovateľ kúpaliska v Hlohovci Viliam Mertel. Ceny teda ostávajú na úrovni vlaňajška. Záujemcovia si budú môcť zakúpiť i permanentku na celú sezónu. Posledne prevádzka zdražovala pred dvoma rokmi.

Kúpalisko a všetky zariadenia v areáli sú otvorené denne od 10:00 do 19:00

VSTUPNÉ:
Dospelí   2,50 EUR
Deti od 3 do 15 rokov   2,00 EUR
Dôchodcovia, ZŤP   1,50 EUR
Jednotná cena po 17:00 hodine   1,50 EUR
Deti do 3 rokov   ZDARMA

Pre návštevníkov sú k dispozícii dva vonkajšie bazény i možnosť kúpania pre deti. V závislosti od počasia sa teplota vody počas sezóny pohybuje okolo 26 až 27 stupňov. Plavecké plochy sú prehrievané nielen prirodzenými slnečnými lúčmi, ale i zariadením na solárnej báze. Kapacita kúpaliska je podľa prevádzkovateľa okolo 2-tisíc ľudí.

Okrem kúpania sa môžu návštevníci tešiť i na mnoho iných atrakcií: „Máme tu plážový volejbal, tenisové kurty, minigolf, nohejbalové a futbalové ihrisko, hojdačky pre deti.“ Pre majiteľov špeciálnej permanentky je tu i možnosť zaplávať si mimo prevádzkových hodín. V tejto sezóne sú v ponuke i plavecké kurzy pre deti.

Plánujeme otvoriť 23. júna

„Plánujeme otvoriť v nedeľu 23. júna. Ako nám počasie dovolí,“ pokračuje prevádzkovateľ. V porovnaní s vlaňajškom sa sezóna posunula zhruba o dva týždne. Termín nepripadol na sobotu, keďže v tento deň je areál vyhradený pre športový deň Bekaertu. Z predpovedí meteorológov, ktorí tvrdia, že nás čaká najchladnejšie leto za posledných dvesto rokov, si Viliam Mertel ťažkú hlavu nerobí. „Verím iba tomu, čo bude. To sú len prognózy. Vlani to tiež nikto nepredpokladal a za dvadsať rokov čo som tu, bolo také dlhé leto, aké nepamätám,“ dodáva optimisticky.  

Galéria k článku





Podobné témy
Divoké kúpanie? Len na vlastné riziko
Divoké kúpanie? Len na vlastné riziko
Niektorí Hlohovčania si chodia zaplávať na peterské bagrovisko či do Maduníc. Hygienici varujú!