Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

28. apríl 2008

Leto s Dúhou

Prázdninová ponuka podujatí Centra voľného času Dúha v Hlohovci.

Napriek tomu, že prázdniny sú tu až za dva mesiace, je práve teraz ideálny čas na letné plány, z ktorých sa zaiste budú tešiť najmä deti. Zaujímavé možnosti každoročne ponúka aj Centrum voľného času Dúha v Hlohovci. Ak vám záleží na tom, aby vaše dieťa netrávilo voľný čas na ulici, pred televíznou obrazovkou, alebo monitorom počítača, využite niektorú z letných ponúk tejto organizácie. Program CVČ sa tak môže stať zaujímavým spestrením a doplnkom vašich rodinných prázdninových plánov. A hlavne, budete mať istotu, že vaše dieťa je po celý čas v bezpečí a na konci leta bude mať nielen veľa nových kamarátov, ale aj kopec skvelých zážitkov.

Pre malých športovcov je hneď prvý prázdninový týždeň pripravený futbal uličných družstiev. Veľkej obľube s tešia aj prímestské tábory, ktoré majú tento rok tri turnusy a koncom leta k nim pribudne ešte jeden, špeciálne zameraný športový tábor. Každý deň, od ôsmej hodiny ráno, je pre deti pripravený rôznorodý program zostavený z hier, výletov do okolia, návštevy kúpaliska, rôznych tvorivých dielní, či iných záujmových aktivít. Výhodou takýchto podujatí je, že deti sa z nich vracajú medzi treťou a štvrtou hodinou domov. Podľa slov Oľgy Kremnickej z Oddelenia spoločenských vied pri CVČ Dúha, je tento typ denného tábora určený najmä pre mladších školákov. V cene prímestského tábora je okrem dvoch výletov do okolia a vstupeniek zahrnuté aj poistenie a obed.

Centrum voľného času Dúha každoročne organizuje aj letný pobytový tábor. “Deti takto spoznávajú rôzne kúty Slovenska. Boli sme napríklad na Bezovci, v Modre Harmónii, v Pieninách, v Kováčovej, na Jahodníku a naposledy v Belušských Slatinách,“ informovala Magazín – Hlohovecko.sk Oľga Kremnická. To, že o tieto tábory je naozaj veľký záujem svedčí skutočnosť, že sa ne prihlasujú aj deti spoza hraníc nášho okresu. Okrem bohatého celodenného programu plného súťaží, hier, športových podujatí, spoločenských zábavných večerov, nechýbajú ani zaujímavé výlety. Pani Kremnická ďalej dodala, že počas minuloročných letných táborov už deti navštívili veľa nezabudnuteľných kútov Slovenska. Videli napríklad Slovenský Betlehem, Múzeum kolies, mnohé si zaiste pamätajú ako fárali do starobylej bane, alebo cestu horehronským vláčikom, či známe hrady, zámky a múzeá.

Program zostavujú profesionálni pedagógovia, ktorí majú s touto prácou bohaté skúsenosti. Snažia sa nielen o to, aby sa deti počas pobytu nenudili, ale dôraz kladú najmä na príjemnú kamarátsku atmosféru. Naučia ich veľa nových hier a hlavne piesní, ktoré si môžu večer pri táboráku a gitare spolu zaspievať. Každé dostane spevníček a denník, kde si zapisuje svoje dojmy. A keďže je známe, že deti majú súťaživého ducha, počas celého tábora získavajú body, ktoré sa im v posledný večer môžu premeniť na peknú odmenu.

Tento rok organizuje CVČ Dúha rekreačno–poznávací tábor v prekrásnom prostredí Bielych Karpát pri Skalici. Deti sa môžu tešiť aj na plavbu loďou po rieke Morave, či návštevu skanzenu ľudovej architektúry Slovácka v Strážnici. Okrem bohatého programu čaká na ne pekný športový areál a veľké kúpalisko.

Ak aj vy rozmýšľate nad tým, ako zaujímavo a zmysluplne zorganizovať tohtoročné prázdniny svojej ratolesti, neváhajte a inšpirujte sa programom, ktoré pripravilo Centrum voľného času Dúha. Veríme, že jeho slogan sa aj pre vaše dieťa stane skutočnosťou a že ho čaká naozaj nezabudnuteľné leto.