Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ostatné športy

Tužinský si na olympiáde v Paríži nevystrieľal finále, od postupu ho delilo šesť bodov












27.7.2024 (SITA.sk) -


  • aktualizované 27. júla, 15:33




Slovenský reprezentant v športovej streľbe Juraj Tužinský obsadil v sobotňajšej kvalifikácii vzduchovej pištole na 10 metrov na olympijských hrách v Paríži až 25. miesto a nepostúpil do osemčlenného finále.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Tridsaťdeväťročný rodák z Lučenca na strelnici v Chateauroux zaznamenal 571 bodov, pričom od postupu do finále ho delilo šesť bodov. Kvalifikáciu, v ktorej štartovalo 33 strelcov, ovládol Srb Damir Mikec s 584 bodmi.

Juraj Tužinský: „K výsledku sa mi v tejto chvíli príliš nechce vyjadrovať. Teším sa domov, mám tam syna. Budem sa s ním hrať, užívať sa zvyšok voľného roka a konečne nemusím chodiť na tréningy. Zastrieľali sme si, nevyšlo to, už to nezmeníme a ideme ďalej."

Miroslav Marko, tréner: „Sme sklamaní. Juraj robil všetko preto, aby sa to podarilo, ale už od začiatku to technicky nešlo tak, ako sme chceli. Dohodli sme sa nejakých technických veciach, ktoré vyskúša, ak by prišli problémy. Niektoré zafungovali dobre, niektoré menej. Ku koncu to nejako výsledkovo dotiahol, ale tiež to nebolo technicky dobré. Olympiáda je raz za štyri roky a tlak je veľký na každého športovca. Každému to vŕta v hlave aj keď povie, že sa vie od toho odosobniť. Juraj má na to, aby strieľal 580, čo by pohodlne stačilo na finále a on si je toho vedomý. Streľbou žije dennodenne. Je to pre neho všetko, okrem rodiny. Pre športovca je však ťažké, keď patrí medzi favoritov a nevyjde to na takýchto veľkých pretekoch."

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Tužinský si pripísal na konto už štvrtú olympijskú účasť. Pod piatimi kruhmi sa predstavil v Londýne 2012, Riu de Janeiro 2016 aj Tokiu 2020. V brazílskom Riu de Janeiro obsadil vo vzduchovej pištoli nepopulárne 4. miesto. V Tokiu mu však tiež nevyšla kvalifikácia, v ktorej obsadil až 27. priečku. Pri svojej olympijskej premiére v Londýne 2012 bol vo vzduchovej pištoli pätnásty.





Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Tužinský si na olympiáde v Paríži nevystrieľal finále, od postupu ho delilo šesť bodov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia