Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Šport

Dokázali sme to, okomentoval Darmanin otvárací ceremoniál letnej olympiády v Paríži (foto)












27.7.2024 (SITA.sk) - Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin pochválil bezpečnostné zložky za zvládnutie piatkového otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Paríži, počas ktorého neboli zaznamenané žiadne vážnejšie problémy. V priebehu ceremoniálu bolo v akcii až 45-tisíc policajtov a 10-tisíc vojakov.

Udalosť bez incidentov



Ulice francúzskej metropoly boli na niekoľko hodín zablokované, na oboch stranách rieky Seina hliadkovali policajné eskadry a bezpečnosť posilňovali i bariéry z kovových plotov.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Všetky parížske mosty boli uzavreté pre vozidlá aj pre chodcov a do vymedzeného až kilometrového protiteroristického obvodu pozdĺž rieky vpustili akurát osoby so vstupenkami.

Dokázali sme to,“ uviedol Darmanin na platforme X a pochválil „udalosť bez incidentov“. „Po štyroch rokoch intenzívnej práce na príprave najväčšieho svetového športového podujatia sme nikdy necítili väčšiu hrdosť na naše bezpečnostné sily,“ dodal Darmanin.

Drobný incident



Parížska polícia zase zverejnila tweet s nápisom „plán A“ a videom, ktoré zobrazuje dôstojníkov plaviacich sa po Seine a sledujúcich trblietajúcu sa Eiffelovu vežu. Nápis bol odvolávka na predchádzajúce vyhlásenie prezidenta Emmanuela Macrona, ktorých pripustil, že v prípade potreby môžu byť plány z bezpečnostných dôvodov prehodnotené.

Spomedzi drobných incidentov, aké sa vyskytnú azda pri každej väčšej udalosti, zarezonovalo vyšetrovanie lúpeže, ktorú nahlásila brazílska futbalová legenda Zico. Člen brazílskej delegácie uviedol, že z jeho vozidla, ktoré malo otvorené okno, v 19. parížskom obvode ukradli tašku s cennosťami.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Zobraziť fotogalériu k článku:
Céline Dion a Lady Gaga na otváracom ceremoniáli letnej olympiády v Paríži (fotografie)





Viac k témam: Francúzsky prezident, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Dokázali sme to, okomentoval Darmanin otvárací ceremoniál letnej olympiády v Paríži (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia