Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

11. december 2006

Cesta k Dúhe bez bariér

V Empírovom divadle sa uskutočnil tretí ročník vianočného benefičného koncertu HELP FEST.

Sú veci, ktoré berieme ako samozrejmosť. Také každodenné maličkosti. Napríklad, že sa ráno zobudíme do nového dňa, zalejeme si svoju prvú kávu a na vlastných nohách prejdeme tam, kde práve chceme ísť. To, čo je však pre nás zdravých ľudí samozrejmé, môže byť neraz pre tých menej šťastných neprekonateľnou prekážkou. Neprekonateľná prekážka môže mať aj podobu dvanástich schodov.

Práve toľko schodov totiž vedie do Centra voľného času Dúha, ktoré sídli na 2. Základnej škole na Kopernikovej ulici. Aby sa mohli zaujímavým voľnočasovým aktivitám venovať aj ľudia s telesným handicapom, zrodila sa myšlienka vybudovať tu bezbariérový vstup. Pekná idea, ktorá sa však nezaobíde bez značnej investície. Okrem finančnej pomoci niektorých oslovených sponzorov mohli dobrú vec podporiť aj tí, ktorí v sobotu 9. decembra zavítali do Empírového divadla. Tu sa konal v poradí už tretí ročník vianočného benefičného koncertu HELP FEST. S iniciatívou prišla jedna z tunajších kapiel - Nekultúra a pekná myšlienka sa stala tradíciou. Výťažok z koncertov vtedy putoval pre malých onkologických pacientov.

Pozvanie vystúpiť na koncertnom pódiu prijalo tento rok päť hudobných skupín - TTBAND z Trnavy, The Red One z Nitry a tri domáce formácie: LaBon, Jack Daniell a SKA 3X. Moderátorského mikrofónu sa aj tentoraz ujal Martin Tvrdý. Žánrová pestrosť potešila milovníkov bluesu, hard rocku a na svoje si prišli aj vyznávači rytmov v pohodovom štýle ska. Okrem známych prebratých vecí, ponúkli kapely aj skladby zo svojho repertoáru. Prišli bez akéhokoľvek nároku na honorár, len aby si zahrali a pomohli tak podporiť myšlienku tejto benefičnej akcie. Empírové divadlo vytváralo príjemnú kulisu celého podujatia,  ktoré by si určite zaslúžilo aj početnejšie obecenstvo. Organizátori festivalu (CVČ Dúha, MsKC a HcTV) však veria, že publikum si prišlo na svoje. A nie len to. Tí, ktorí zavítali na HELP FEST, pootvorili bránu k Dúhe pre tých, ktorí k nej mali veľmi ďaleko...

Galéria k článku